Jordgubbsmazariner:)

Recept på goda härliga jordgubbsmazariner.
ca 16 st
mördeg
3 dl vetemjöl
3 msk strösocker
½ tsk bakpulver
100 g smör
1 ägg
fyllning
250 g riven mandelmassa
½ dl strösocker
125 g mjukt smör
2 ägg
3/4 dl jordgubbssylt
glasyr
2 dl florsocker
1 ½ msk vatten
1 krm röd hushållsfärg
garnering
jordgubbar
UNG 200 grader
 
GÖR SÅ HÄR!
1. mördeg: Blanda mjöl, socker och bakpulver i en matbredare. Tillsätt smöret i kuber, och kör tills en degboll bildas.
2. Dela degen i 16 bitar. Tryck eller kavla ut delarna och lägg i smorda mazarinformar (engångsformar går bra) ställ formarana i kylen ca 30 min.
3. fyllning: Blanda mandelmasa och socker. Tillsätt smör och rör tills du har en slät och jämn smet. Rör ner äggen, ett i taget.
4. Fördela lite jordgubbssylt i botten av varje form. Fördela därefter mandelmassefyllningen i formarna. Placera formarna på bakpappersklädda plåtar och gräddda mitt i ugnen 15-18 min. Låt dom svalna.
5. glasyr: blanda ingredienserna. Bred glasyren över mazarinerna. Garnera vid servering med små halverade jordgubbar.