chokladpaj
En sagolikt god choklad paj med en härlig kola, apelsin och flingsalt. Smakerna passar perfekt.
ingredienser
botten
½ paket digestive kex (beroende på hur stor form du har)
75 g smör
fyllning
250 g mjölkchoklad
50 g mörkchoklad
2 st ägg
4 st äggulor
0,5 dl strösocker
1 burk karamelliserad mjölk (funkar med kondenserad också men då den måste koka i 3 tim i en kastrull med vatten)
flingsalt (efter tycke och smak)
1 msk apelsinskal
garnering
vispad grädde
apelsinskal
GÖR SÅ HÄR!
botten: Smält smöret. Krossa degestive kexen i en bunke blanda ner det smälta smöret i kaksmulorna. Tryck ut i en form. Häll den karamellserade mjölken i pajskalet.
Fyllning: Sätt ugnen på 200 grader. Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugnen.Vispa ägg,äggulor och socker poröst blanda i apelsinskalen.
Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten, lite i taget. Häll fyllningen i pajskalet och strö över lite flingsalt. Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Fyllningen stelnar ytterligare när pajen kallnar. Låt pajen svalna innan du spritsar på grädden och strö över lite apelsinskal.

SAGOLIKT GOD!:)