Rabarberkladdkaka

Fantastisk rabarberkladdkaka!
 
ingredienser
50 g smör
 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 ägg
2 dl vetemjöl 
 

Garnering   

250–300 g rabarber
ca 2 msk strösocker
ev. florsocker                                                                                                                                           

 

GÖR SÅ HÄR!

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.

3. Skala rabarbern och skär den i längder (ca 1 cm kortare än formens diameter). Dela dem på mitten

4. Strö socker över rabarberbitarna.

5. Lägg ut rabarberbitarna i form av en sol på smeten.

6. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra eventuellt florsocker på kakan före servering. Servera gärna med vispgrädde eller glass.