kardemumma rutor med pärlsocker och glasyr
ingredienser
3 st ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
75 g smör
1 dl vatten
3 msk kardemumma
pärlsocker
glasyr
florsocker
vatten
-
Lägg bakplåtspapper i en långpanna
-
Mät upp ägg och strösocker i en bunke. Vispa vitt och pösigt med elvisp.
-
Tillsätt vaniljsocker och bakpulver. Vispa snabbt ihop med elvisp.
-
Tillsätt vetemjölet och kardemumman och kör med lägsta hastighet på elvispen till en jämn smet. Kör inte längre tid än att det är blandat.
-
Smält smöret, häll i vatten och låt få ett uppkok.
-
Häll smörblandningen i smeten och rör för hand eller vispa till en jämn smet, om man använder elvisp, kör på lägsta hastighet. Häll smeten i formen och strö över pärlsocker.
-
Grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 45 minuter, låt svalna.
- glasyr: blanda florsocker med lite vatten till en fin glasyr. ringla över kakan och skär sedan i bitar.