Kaka med kokostosca.

Ett super gott recept om man gillar kokos.
 
ingredienser
kaka
200 g smör
4 st ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
 
Kokostosca
200g (5-6 dl) kokosflingor
1 dl ljus sirap 
2 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
75 g smör
 
GÖR SÅ HÄR!

Sätt på ugnen på 200°C.

Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker pösigt, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.

Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.

Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.

När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.

När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.

Ät och njut!

 

Kommentera här: