Kladdkaka med fudge.

recept på kladdkaka med härlig tryffel.
 
ingredienser
3 ägg 
3 ½ dl strösoker 
1 tsk vaniljsocker
4-5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
 
tryffel
300 gram mjölkchoklad 
½-3/4 dl grädde
 
GÖR SÅ HÄR!
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Bred sedan ut det i en rund form (smord och bröad) och ställ in i ugnen i cirka 20 min. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten den stannat till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåpet tills den svalnat. Under tiden börjar du med tryffeltäcket. Smält chokladen på låg värme över vattenbad, ta bort från värmen och rör sen ner grädden (ovispad) rör tills du fått en slät och jämn smeten. Häll sedan denna över kladdkakan och ställ svalt gärna ett par timmar.

Kommentera här: