Lussekatter

GOD JUL! Här kommer recept på supergoda lussekatter.
 
ingrediense
50 g jäst
100 g Svenskt Smör
5 dl mjölk
250 g Arla Köket Kesella 
1 pkt saffran 0,5 g
1½ dl strösocker
½ tsk salt
17 dl vetemjöl
 
GÖR SÅ HÄR!
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 35 bitar och baka ut till lussekatter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.
 

Kommentera här: