citronmarängpaj

Superhärlig citronmarängpaj!
 

Det här behöver du för att baka denna citronpaj :

125 gram smör
1 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl

Fyllningen lemoncurd:
rivet skal av 2 citroner
juicen av 2 citroner ( cirka 1 dl )
3 äggulor
125 gram smör
1 1/2 – 2  dl strösocker
* För att göra det ännu enklare kan köp färdig lemoncurd i butik

Marängtäcket :
3 äggvitor
2 dl strösocker

GÖR SÅ HÄR!

Blanda / mixa ihop ingredienserna till botten till en smidig deg.Låt vila i kylskåpet.
Ställ ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en pajdorm, cirka 28 i diameter, förgrädda i 8 minuter och låt svalna.
Sätt ugnen på 250 grader bara övervärme.

Gör fyllningen : Riv av skalet på de nytvättade citronerna, bara de gula, och pressa ut juicen. VIspa samman citronjuice, skal och äggulor. Smält smöret & vänd ner sockret & citronblandningen.Sjud på svag  värme tills krämen tjocknar. Ställ den svalt & låt den kallna och häll i pajskalet.

Till Marängtäcket :
Vispa äggvitorna i en ren bunke med rena vispar, till skum. Tillsätt socker , lite i taget och vispa till ett tjock marängsmet.Fördela eller spritsa jämt över pajenoch grädda den i  cirka 3 – 4 minuter. Håll koll så inte marängen bränns.

Ta ut och låt svala innan servering 

 
 

Kommentera här: