chokladcupcakes med nutella gömma.
Recept på gudomligt goda chokladcupcakes med härlig nutella gömma och god frosting.
chokladcupcakes
100 g Smör
2 Ägg
1.5 dl Strösocker
2 dl Vetemjöl
4 msk Kakao
1 tsk Vaniljsocker
1/2 tsk Bakpulver
+ Nutella
2 Ägg
1.5 dl Strösocker
2 dl Vetemjöl
4 msk Kakao
1 tsk Vaniljsocker
1/2 tsk Bakpulver
+ Nutella
frosting
60g mjukt smör
5 dl florsocker
1tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100g phiadelfiaost
GÖR SÅ HÄR!
Börja med att skeda ut 10 stora klickar Nutella på en bakpapperklädd bricka, ställ in i frysen i 30 min.
–
Sätt ungen på 200°C.
Vispa ihop ägg och strösocker.
Sikta ned de torra ingredienserna, tillsätt smöret och rör ihop en klumpfri smet.
Fördela smeten jämnt i 10 muffinsformar.
Tryck ner de frysta nutellabitarna i varje muffinsform.
Grädda i mitten av ugnen i ca. 10 minuter.
Stickan ska vara kladdig.
Låt svalna och sedan kylas i kylskåp
–
Sätt ungen på 200°C.
Vispa ihop ägg och strösocker.
Sikta ned de torra ingredienserna, tillsätt smöret och rör ihop en klumpfri smet.
Fördela smeten jämnt i 10 muffinsformar.
Tryck ner de frysta nutellabitarna i varje muffinsform.
Grädda i mitten av ugnen i ca. 10 minuter.
Stickan ska vara kladdig.
Låt svalna och sedan kylas i kylskåp
FROSTING
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
Vispa i Philadelphiaosten.
Färga din cream cheese frosting i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit. Bred eller spritsa frosting på cupcakes eller muffins och garnera med strössel eller blommor.
