kardemumma sockerkaka med glasyr
Superhärlig och god kardemumma sockerkaka. Känns nästan lite julig att äta den.
ingredienser
3 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
50 g smör eller margarin
Glasyr
ca 3 dl florsocker
½ tsk vatten
Olika smaksättningar
kardemumma
malen ingefära
rivet skal av grapefrukt eller annan citrusfrukt
solroskärnor
färsk basilika eller citronmeliss
GÖR SÅ HÄR!
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj och bröa en bakform, ca 2 liter eller 24 cm i diameter (för 1 kaka).
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och någon av smaksättningarna och vänd ner i äggsmeten. Koka upp mjölken med matfettet och rör ner det. Häll smeten i formen.
Grädda kakan genast i nedre delen av ugnen 35-40 minuteR låt svalna. Till glasyren blandar du bara ingredienserna (om glasyren blir för lös eller för torr kan du bara tilsätta lite mer florsocker eller vatten) ringla över glasyren över sockerkakan och så kan du dekorera om du vill med lite strössel.
