äppelkaka med mandelmassa

    god äppelkaka med mandelmassa, kanel och pärlsocker.
 
     ingredienser
  • 200 g mandelmassa
  • 300 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • 6 ägg
  • 5 dl (300 g) vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt

fyllning

  • 5-6 medelstora äpplen
  • 2-3 tsk kanel
  • 2 tsk strösocker
  • pärlsocker
 
GÖR SÅ HÄR!
  1. Kaka: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  2. Riv mandelmassan grovt och arbeta in smöret lite i taget till en jämn massa. Använd gärna händerna, eller kör ihop allt i en matberedare.
  3. Rör ner sockret och ett ägg i taget och blanda till en klumpfri smet.
  4. Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker och salt och rör ner i smeten. Bred ut smeten i formen.
  5. Fyllning: Kärna ur äpplena, skär dem i ganska tunna klyftor och pudra dem med lite kanel och strösocker.
  6. Stick ner äppelklyftorna ganska tätt i smeten. strö över pärlsocker. Grädda kakan i mitten av ugnen i 35-40 minuter.
     

Kommentera här: