3 sorters tryfflar

Så himla goda och enkla tryfflar!
 
ingredienser
saltlakrits tryffel:
200 gram mjölkchoklad med lakrits-smak
1/2 dl grädde
1 msk smör
garnering:lakritspulver eller kakao
 
GÖR SÅ HÄR!
Värm upp grädden tills den är ordenligt varm.
Bryt ner chokladen och rör tills den har smält, rör ner en klick med smör och rör tills den är blank.
Ställ svalt tills det går att forma kulor av den. Rulla sedan i lakritspulver.
 
ingredienser
mörk choklad tryffel:
125 gram kvalitetschoklad
1/2 dl grädde
1 msk smör
 
garnering: kakao
 
GÖR SÅ HÄR!
 Hacka chokladen i mindre bitar.
Värm upp grädden i en kastrull.
Rör snabbt ner chokladen och rör tills chokladen har smält helt. Värm ev. på lite om inte all chokladen smälter. Till sist rör ner smöret i blandningen tills smeten blir blank. Ställ sedan smeten svalt i ett par timmar, när den stelnat så kan du forma kulor av chokladen, Jag hade hjälp av en tesked när jag formade.
Rulla sedan kulorna i valfri garnering.
 
 
ingredienser
vit choklad tryffel:
200 gram vit choklad
1 /2 dl grädde
25 gram smör
1/2 citron ( finrivet skal)
2 msk pressad saft av citron
garnering: florsocker
 
GÖR SÅ HÄR:
koka upp grädden i en kastrull. Dra bort från plattan och rör ner den hackade chokladen och smöret. rör om tills allt har smält.
Blanda ner saften och citronskalet – och ställ in i kylskåpet.
låt svalna i ca 1 timme. Ta ut och forma dem till kulor med hjälp av en tesked.
Rulla sedan i floraocker
 
 

Kommentera här: