Passonsfrukts cheesecake med lemon curd.
Surlig påsk efterrätt!
ingredienser
botten
200 g chocolate chip cookies
½ dl havregryn
100 g mjukt smör
½ dl havregryn
100 g mjukt smör
Fyllning
200 g färskost, t ex philadelphia-
½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 lime
4 passionsfrukter
3 dl vispgrädde
½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 lime
4 passionsfrukter
3 dl vispgrädde
jag har ett recept här på bloggen på lemon curd redan sök efter det:)
Garnering
1 passionsfrukt
5 färska jordgubbar
GÖR SÅ HÄR!
BOTTEN: Smula sönder kakorna tillsammans med havregrynen, gärna i en matberedare. Blanda med det riktigt mjuka smöret. Tryck ut i en form med löstagbar botten (ca 24 cm i diam). Ställ in i kylen.
FYLLNING: Vispa ihop färskost, florsocker, vanilj och limeskal. Blanda i innanmätet av passionsfrukterna. Vispa grädden och vänd ner den. Häll fyllningen på kakbottnen. Låt stå i frysen minst 4 timmar.
gör lemon curden och låt den svalna och häll på cheesecaken när den stelnat något.
garnera med passionsfrukts klyftor och jordgubbar.
GLAD PÅSK!:)
