Key Lime Pie
supergod och syrlig key lime pie
ingredienser
kexbotten
300g digestivekex
150g smör
fyllning
1 burk kondenserad mjölk (400g)
4 st äggulor
5 limefrukter skal och saft
GÖR SÅ HÄR!
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Krossa digestivekex till små smulor i en mixer.
- Blanda dem med smält smör.
- Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4 mindre pajformar.
- Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
- Låt svalna.
- Blanda sötad, kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft.
- Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i 30-60 minuter.
- Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
- Fyll pajskalen och grädda din Key lime pie i mitten av ugnen i cirka 17 minuter
- Dekorera med grädde och florsocker
