Key Lime Pie

supergod och syrlig key lime pie
 
ingredienser
kexbotten
300g digestivekex
150g smör
 
fyllning
1 burk kondenserad mjölk (400g)
4 st äggulor
5 limefrukter skal och saft
 
      GÖR SÅ HÄR!
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa digestivekex till små smulor i en mixer.
  3. Blanda dem med smält smör.
  4. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4 mindre pajformar.
  5. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  6. Låt svalna.
  7. Blanda sötad, kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft.
  8. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i 30-60 minuter.
  9. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
  10. Fyll pajskalen och grädda din Key lime pie i mitten av ugnen i cirka 17 minuter
  11. Dekorera med grädde och florsocker
 
 

Kommentera här: