Kladdkaka med daim och kola

Denna himmelska kladdkaka tävlade jag med i kladdkakeracet 2016 och blev utsedd som publikfavorit!:)
 
ingredienser

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk med karamelliserad mjölk
2 dubbel daim

Topping : Rice crispies + 120 gram marabou daim
 
 

GÖR SÅ HÄR!

 Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör i smöret.Hacka daim och häll i.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter,   Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten  i den, och  klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Smält chokladen över vattenbad och rör ner ett par dl rice crispies och bred över den crispiga chokladtoppingen över kladdkakan och ställ svalt fram till servering.

Bildresultat för kladdkakeracet 2016
 

Kommentera här: