Hallon och saltlakrits tårta
Denna tårtan bakade jag på alla hjärtans dag och den blev väldigt lyckad!
ingredienser
botten:
8 ägg
4 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 dl potatismjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
2 dl kakao
hallonmousse:
ca 300g tinade hallon
1 påse snabbmarsanpulver
3 dl vispgrädde
(jag brukar inte ha några speciella mått man får pröva sig fram lite)
saltlakrits grädde:
3 dl grädde
60-80 gram lakritsgodisar (t ex lakritsbåtar, salta fiskar etc.)
60-80 gram lakritsgodisar (t ex lakritsbåtar, salta fiskar etc.)
GÖR SÅ HÄR!
Botten: Sätt ugnen på 160 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner det torra ingredienserna. Häll smeten 2 smörade och bröade formar och grädda 30-35 min. Tips: Öppna ej lyckan första 20 min. låt svalna innan du delar varje kaka på hälften. Om du vill får en hjärtformad tårta så kan du skära och forma såhär :

bilder från: Camilla Erikssons youtube kanal.
Hallonmousse:Rör ihop hallon och marsanpulver till en ganska fast massa. Blanda med vispad grädde.
lakritsgrädde:Häll grädden i en kastrull och tillsätt godiset. (Har du valt stora lakritsgodisar, klipp/hacka dem i mindre bitar så smälter de snabbare). Lägg kastrullen på spisen och sätt på medelvärme. Jag brukar "varva" lite från 2:an-4:an beroende på godissort och storlek. Värm tills allt godis har smält ordentligt. Rör om då och då så att godiset inte fastnar i bottnen utav kastrullen. Ställ blandningen i kylskåpet i minst sex timmar, eller ännu hellre över natten.
Vispa sedan upp som vanlig grädde till önskad konsistens, mjuk eller fast.
Vispa sedan upp som vanlig grädde till önskad konsistens, mjuk eller fast.
fyll tårtan med fyllningarna och spackla med hallonmoussen och dekorera:)
