Hallon och saltlakrits tårta

Denna tårtan bakade jag på alla hjärtans dag och den blev väldigt lyckad!
 
ingredienser
botten:
8 ägg
4 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 dl potatismjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
2 dl kakao
 
hallonmousse:
ca 300g tinade hallon
1 påse snabbmarsanpulver
3 dl vispgrädde
(jag brukar inte ha några speciella mått man får pröva sig fram lite)
 
saltlakrits grädde:
3 dl grädde
60-80 gram lakritsgodisar (t ex lakritsbåtar, salta fiskar etc.)
 
GÖR SÅ HÄR!
Botten: Sätt ugnen på 160 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner det torra ingredienserna. Häll smeten 2 smörade och bröade formar och grädda 30-35 min. Tips: Öppna ej lyckan första 20 min. låt svalna innan du delar varje kaka på hälften. Om du vill får en hjärtformad tårta så kan du skära och forma såhär :
 
 
 
bilder från: Camilla Erikssons youtube kanal.
Hallonmousse:Rör ihop hallon och marsanpulver till en ganska fast massa. Blanda med vispad grädde.
lakritsgrädde:Häll grädden i en kastrull och tillsätt godiset. (Har du valt stora lakritsgodisar, klipp/hacka dem i mindre bitar så smälter de snabbare). Lägg kastrullen på spisen och sätt på medelvärme. Jag brukar "varva" lite från 2:an-4:an beroende på godissort och storlek. Värm tills allt godis har smält ordentligt. Rör om då och då så att godiset inte fastnar i bottnen utav kastrullen. Ställ blandningen i kylskåpet i minst sex timmar, eller ännu hellre över natten.
Vispa sedan upp som vanlig grädde till önskad konsistens, mjuk eller fast.
fyll tårtan med fyllningarna och spackla med hallonmoussen och dekorera:)
 
 
 
 

Kommentera här: