Lyxig hallonpaj

 
 
En super härlig och somrig hallonpaj!
 
                                                                            ingredienser

Till pajbotten behöver du: 4 dl vetemjöl 150 gram smör 1 dl socker

Fyllningen: 400 gram hallon ( jag hade frysta) 1 1/2 dl fast hallonsylt 1 1/2 dl strösocker 2 msk potatismjöl

Crisptopping: 50 gram smör 1 1/2 dl havregryn 3/4 dl socker 1 msk vetemjöl

Gör din hallonpaj så här.

Ställ ugnen på 180-200 grader. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i formen ( 22-24 cm) . Ställ sedan kallt i 20 minuter, ta ut och nagga den lätt med en gaffel och förgrädda den i 15 minuter.Under tiden gör du fyllningen, mosa ihop alla ingredienser till den i en skål. Om ditt skal har sjunkit ihop något i kanterna kan du nu pressa upp det igen med hjälp av en sked, Sedan  fördelar du ut fyllningen i det förgräddade pajskalet.När du gör crispet så smälter du bara smöret i en kastrull, och när det börjar dofta härligt nötigt tar du bort det från plattan. Rör ner havregryn,socker och mjöl och fördela ut över pajen.

Ställ in pajen i mitten på ugnen och grädda i cirka 30- 40 minuter.Fyllningen ska bubbla och pajdegen ska få lite färg innan den är färdiggräddad.

 

Servera sedan med vaniljsås eller lättvispad grädde.

Kommentera här: