Focaccia bröd
Här kommer recept på ett gott focaccia bröd.
GRUNDRECEPT FOCACCIA
25 g (1/2 pkt) jäst
3 dl ljummet vatten
0,5 dl olivolja
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl special
Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning.
GÖR SÅ HÄR!
Vispa ut jästen med vatten, olivolja och flingsalt i en bunke.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
Jäs degen dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 min.
Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
Häll ut degen på mjölat bakbord, knåda den lite och lägg på en oljad plåt med lite flingsalt i botten.
Platta ut degen tills de är cirka 1-2cm tjock och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, fyll sedan hålen med T.ex fetaost, oliver, soltorkadetomater. Ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.

Åh verkar gott