Havrefrallor

 

Ingredienser

  • 1 pkt/påse KronJäst för matbröd (blå) 
  • 5 dl vatten 4 dl havregryn 
  • 1,1 l Vetemjöl Special 
  • 1 msk strösocker 
  • 2 tsk salt

 

Garnering 

  • 1 ägg 
  • 2 dl pumpafrön

Tillagning

(Färsk KronJäst) 
1. Smula KronJästen för matbröd i en bunke. Lös den i det 37-gradiga vattnet. 
2. Tillsätt havregryn, vetemjöl special, socker och salt. 
3. Blanda till en slät deg. Låt jäsa på bordet i 30 minuter. 
4. Dela degen i 15 bitar och forma till frallor, ca 10 cm långa. 
5. Sätt ugnen på 225° C. 6. Lägg frallorna på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 – 40 minuter. 
7. Pensla med ägg och strö över pumpafrön. 8. Grädda i mitten av ugnen i 12 – 15 minuter.

(Torr KronJäst) 
1. Sätt ugnen på 225°C. 
2. Blanda torrjästen i mjölet. 
3. Tillsätt havregryn, vetemjöl special, socke, salt och sist vatten (40°C, lite varmare än fingervarmt). 
4. Blanda till en slät deg. Låt jäsa på bordet i 30 min. 
5. Dela degen i 15 bitar och forma till frallor, ca 10 cm långa. 
6. Lägg frallorna på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30-40 min. 
7. Pensla med ägg och strö över pumpafrön. 
8. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min.  

Du kan byta ut sockret mot 2 msk flytande honung.                                                      

Kommentera här: