Fryst jordgubbscheescake på kladdkakebotten

Somrig och god jordgubbscheescake!
 
ingredienser
kladdkaksbotten

185 g Smör
3 Ägg
3.5 dl Strösocker
2.5 dl Vetemjöl
1 dl Kakao
1 msk Vaniljsocker

 

Fyllning
200 g Philadelphiaost
1.5 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
3 Äggulor
6 dl Vispgrädde
75 g Vit Choklad, fint hackad
0.5 l Jordgubbar 

några extra färska jordgubbar att ha runt cheescaken och att dekorera med.

 

GÖR SÅ HÄR!
För kladdkakan: Börja med att sätta ugnen på 180°C och smöra- samt mjöla en springform på 26 cm.
Smält smöret, blanda alla ingredienser till en jämn smet och häll upp det i formem.
Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 15-20 minuter, kanterna ska vara fasta men mitten ska ”vobbla” lite när du skakar på formen.
Låt kakan svalna helt, gärna i kylskåp.

Vispa upp grädden till fyllningen och ställ åt sidan.
Rör ihop philadelphia med strösocker, vaniljsocker och en äggula i taget.
Rör ner den hackade chokladen i färskostsmeten.
Vänd ner den vispade grädden.
Mosa jordgubbarna med en gaffel och vänd ner dem i gräddblandningen.
Vänd runt ordentligt. Ta bort kanten på din springform (den du har kladdkakan i) och diska bort mjölet. Sätt på kanten igen. Skiva jordgubbarna och ställ dom i kanten på kladdkakan. 
Häll upp smeten i formen ovanpå kladdkakan och jordubbarna. Ställ in i frysen i minst 4-5 h, gärna över natten.
Tag fram kakan en stund innan serverings så att den blir lättare att skära i. Dekorera med jordgubbar.

 

Kommentera här: