Halloncheesecake

Supergod syrlig och fräsch halloncheesecake
 
ingredienser
1 1/2 förpackning med oreokakor
4-5 msk smör
fyllning
4 ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
200 gram philadelphiaost
300 gram hallon ( frusna går bra )
3 dl vispgrädde
dekoration
färska hallon
 
 
GÖR SÅ HÄR!
Ta fram hallonen så att de hinner tina något innan.
Mixa kexen som de är och blanda samman med smöret tills det är så formbart att du kan trycka ut det i en form 22cm. Knäck äggen och dela på äggvita & äggula i 2 olika skålar, viktigt att det är rena bunkar och att ingen äggula landar bland äggvitan. Vispa äggvitan hård, man ska kunna hålla skålen upp och ner utan att det rinner ut. Rör ihop äggulor med philadelphiaost & socker + vaniljsocker. Vispa grädden i en tredje bunke, och när grädden bildar toppar så vänder di i hallonen. Vispa stöt dem med elvispen så att de fördelar sig i grädden, vänd sedan ihop med äggulesmeten. Och till sist vänd ner äggvitan försiktigt. Häll sedan över hallonsmeten och ställ in i frysen i minst 5 timmar. Dekorera med färska hallon.
 

Kommentera här: